حالت مزاحم نشوید در گوشی چیست و چه کاربردی دارد؟
حالت مزاحم نشوید یعنی چه؟ با فعال کردن حالت عدم مزاحمت در گوشی میتوانید از نوتیفیکشنها و پیامهای پی در پی در طول روز در امان بمانید و آرامش بیشتری داشته باشید.
گوشیهای هوشمند ما در طول روز بارها و بارها توجه ما را به خود جلب میکنند. برخی از کاربران حتی در نیمههای شب نیز نمیتوانند دست از چک کردن گوشی بردارند. دلیل این امر بیشتر از همه نوتیفیکیشنهای بیشماری است که برای هر کدام از ما ارسال میشود. واقعا چرا اجازه میدهیم این نوتیفیکیشنها که در بیشتر اوقات نیز اهمیت زیادی ندارند وقت ما را تلف کنند؟
اگر شما هم از جمله کسانی هستید که نمیتوانید در برابر چشمک زدن چراغ LED گوشی یا صدای ویبره آن که دریافت یک اطلاعرسانی جدید را به اطلاعتان میرساند مقاومت کنید، پس حتما باید حالت مزاحم نشوید در گوشی را فعال کنید. گوشیهای هوشمند تبدیل به یک بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما شدند، اما این به این معنی نیست که باید اجازه دهیم به تمام جنبههای زندگی ما ارجحیت پیدا کنند. با کمک حالت عدم مزاحمت در گوشی میتوانیم کاری کنیم که گوشی زمانی که در یک جلسه کاری یا در سالن سینما و یا حتی زمانی که خواب هستیم با سر و صدای اضافی مزاحم ما نشود. اما حالت عدم مزاحمت چیست و چه کاربردی دارد؟ همراه بری باخمگ باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
حالت مزاحم نشوید چیست؟
ابتدا باید به این سوال که حالت عدم مزاحمت در گوشی چیست پاسخ دهیم. با فعال کردن و تنظیم حالت Do Not Disturb در اندروید و آیفون میتوانید نوتیفیکیشنها و هشدارهای مختلف گوشی را بیصدا کنید. کاربردهای حالت مزاحم نشوید بسیار بیشتر از بیصدا کردن گوشی و استفاده از حالت سایلنت است. برای مثال در این حالت میتوانید کاری کنید که نوتیفیکیشنها به صورت خودکار و هر شب زمانی که خواب هستید بیصدا شوند.
یا میتوانید آن را به گونهای تنظیم کنید که تا پیش از آن که زنگ ساعت گوشی به صدا در نیامده تمام نوتیفیکشنها و هشدارها بیصدا باشند. یا به صورت خودکار هنگامی که در یک جلسه هستید گوشی بیصدا شود. حتی میتوانید چندین استثنا نیز در نظر بگیرید تا فقط نوتیفیکشنهایی که از برخی افراد خاص دریافت میکنید با صدا به اطلاع شما برسد.
همانطور که میبینید حالت DND در اندروید و آیفون میتواند بسیار کاربردیتر از بیصدا کردن گوشی باشد. این حالت در اکثر گوشیها دارای ۳ سطح مختلف است. در سطح اول گوشی به طور کلی بیصدا میشود و هیچ صدایی حتی صدای زنگ ساعت از آن پخش نخواهد شد. در سطح بعدی فقط زنگ ساعت میتواند با صدا پخش شود. در آخرین سطح نیز خود شما مشخص میکنید کدام دسته از نوتیفیکیشنها، یادآوریها و رویدادها با صدا به اطلاعتان برسد.
حالت مزاحم نشوید در اندروید ۱۰
حالا که متوجه شدیم حالت عدم مزاحمت گوشی چیست میتوانیم به نحوه فعال کردن آن در اندروید و iOS بپردازیم. ابتدا با نحوه کار با حالت Do Not Disturb اندروید آشنا میشویم. در اندروید اگر بخواهید به سرعت این حالت را فعال کنید فقط کافی است انگشتتان را از بالا به پایین صفحه بکشید و از منوی کشویی گوشی گزینه Do Not Disturb در اندروید را انتخاب کنید. با این کار حالت مزاحم نشوید ( Do Not Disturb ) با تنظیماتی که از قبل تعریف کردهاید فعال خواهد شد.
اما اگر تا به حال تنظیمات این حالت را مشخص نکردید یا اینکه میخواهید تنظیمات قبلی خود را تغییر بدهید انگشتتان را روی آیکون مزاحم نشوید نگه دارید تا به قسمت مربوط به تنظیمات این حالت هدایت شوید. همچنین میتوانید با مراجعه به Settings و سپس Sound و بعد Do Not Disturb نیز به این صفحه برسید. این صفحه به ۳ بخش Behavior ،Exceptions و Schedule تقسیم شده است.
همچنین در برخی گوشیها این صفحه ۴ بخش Turn on now، بخش Turn on as scheduled، بخش Allow exceptions و Hide Notifications به جای ۳ بخش بالا وجود دارند. برای مثال حالت عدم مزاحمت در گوشی سامسونگ گلکسی اس ۸ اینگونه است.
اما قابلیت های مزاحم نشوید در دستگاه های اندرویدی چیست؟ حالت عدم مزاحمت در گوشی شیائومی یا سامسونگ و سایر برندها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ چرا که همه آنها از اندروید استفاده میکنند. با این حال ممکن است در هر کدام از این گوشیها تفاوتهای جزیی وجود داشته باشد.
بخش Behaviors حالت عدم مزاحمت در گوشی های اندروید
در بخش Behaviors دو گزینه وجود دارد. گزینه اول Sound & vibration است که با آن میتوانید برای مواردی که میخواهید بیصدا باشند استثنا تعیین کنید. مثلا اگر میخواهید هشدارها، فایلهای صوتی و تصویری و صداهای لمسی با ویبره و صدا پخش شوند گزینه روبه روی آنها را لمس کنید تا به رنگ آبی دربیاید. این گزینه در برخی از گوشیها در قسمت Allow exceptions قابل دسترسی است و به شما این امکان را میدهد که علاوه بر هشدارها و فایلها، فقط تماسهای تلفنی یا پیامکهایی که از سوی برخی مخاطبین خاص دریافت میکنید با صدا باشند. همچنین این امکان را هم دارید که در صورتی یک مخاطب در طول یک بازه زمانی مشخص چندین بار با شما تماس گرفت به غیر از بار اول، تماسهای بعدی او با صدا به اطلاع شما برسد.
گزینه دوم Notifications است که در آن میتوانید عملکرد قابلیت Do Not Disturb اندروید را شخصیسازی کنید. میتوانید کاری کنید که نوتیفیکیشنها بدون صدا باشند، ولی همچنان در صفحه گوشی نشان داده شوند. یا میتوانید هم آنها را بیصدا کنید و هم اینکه از گوشی بخواهید دیگر آنها را نمایش ندهد.
بخش Exceptions
دومین بخش حالت مزاحم نشوید گوشی اندروید Exceptions است که به شما این اجازه را میدهد تا تماسهای افرادی که میخواهید همچنان با صدا و ویبره به اطلاع شما برسد را مشخص کنید و برای حالت مزاحم نشوید استثنا تعیین کنید. در قسمت Calls میتوانید مشخص کنید کدام یک از مخاطبین شما میتوانند حتی در مواقعی که در حال استفاده از Do Not Disturb در اندروید ۱۰ هستید با شما تماس بگیرند. همچنین یک گزینه دیگر نیز وجود دارد که اجازه تماس با شما در حالت مزاحم نشوید را تنها به مخاطبینی که در اپلیکیشن Contacts ستاره دار کردهاید میدهد.
این قسمت قابلیت مزاحم نشوید در اندروید برخی گوشیها مثل گلکسی اس ۸ در قسمتهای Calls from و Messages from تحت عنوان Allow exceptions قابل دسترسی است.
بخش Schedule
آخرین بخش حالت مزاحم نشوید در اندروید ۱۰ Schedule است. این بخش دارای دو زیرمجموعه Duration و Turn off Automatically است. در بخش Duration یک پاپ آپ پدیدار میشود که به شما این امکان را میدهد تا مدت زمان فعال بودن حالت لطفا مزاحم نشوید در گوشی را مشخص کنید. مثلا میتوانید این حالت را تا زمانی که خودتان آن را خاموش کنید روشن نگه دارید. یا یک بازه زمانی را برای روشن بودن آن در نظر بگیرید. یا اینکه از گوشی بخواهید هر بار که این حالت را فعال میکنید مدت زمان روشن بودن آن را از شما بپرسد.
اما قسمت Turn on automatically کمی کاربردیتر است. در این قسمت شما میتوانید ساعتهایی که معمولا در طول آنها در یک جلسه یا در حال خواب هستید را مشخص کنید تا حالت Do Not Disturb به صورت خودکار در آن ساعات روشن شود. همچنین میتوانید کاری کنید که این حالت بر اساس رویدادها و ساعات مختلف به صورت خودکار روشن شود. برای مثال در گوشیهای پیکسل گزینهای وجود دارد که با فعال کردن آن، هنگامی که گوشی تشخیص دهد که در حال رانندگی هستید به طور خودکار حالت مزاحم نشوید را فعال میکند.
حالت مزاحم نشوید در آیفون
مانند اندروید اپل نیز دارای حالت مزاحم نشوید در آیفون های خود است. استفاده از حالت مزاحم نشوید در آی او اس نیز شباهت زیادی به اندروید دارد البته شاید در آیفون مانند اندروید نتوانید این حالت را آن طور که میخواهید شخصیسازی کنید. در آیفون زمانی که حالت مزاحم نشوید روشن باشد آیکون در نوار وضعیت گوشی به نمایش در میآید. اما چطور میتوانیم این حالت را روشن کنیم؟
برای فعال کردن و استفاده از حالت مزاحم نشوید در آی او اس دو راه وجود دارد. در راه اول ابتدا به قسمت تنظیمات میرویم و در قسمت Do Not Disturb این قابلیت را روشن میکنیم. در راه حل دوم Control Center را باز کرده و سپس انگشتمان را روی آیکون نگه میداریم تا به تنظیمات مربوط به مدت زمان فعالیت آن دسترسی پیدا کنیم. همچنین با یک بار لمس این آیکون میتوانیم این حالت را فعال یا غیرفعال کنیم.
تنظیمات حالت مزاحم نشوید در iOS 12 به بعد
ابتدا به قسمت Do Not Disturb در تنظیمات گوشی میرویم. در این بخش اگر میخواهید حالت مزاحم نشوید در طول یک بازه زمانی مشخص فعال شود گزینه Scheduled را فعال کنید و ساعت مورد نظرتان را به گوشی بدهید. در بخش پایینی ۳ قسمت Silence، بخش Allow Calls From و Repeated Calls وجود دارد. در بخش Silence میتوانید مشخص کنید که تماسها و نوتیفیکیشنها در تمام مدت بیصدا باشند یا تنها زمانی که گوشی قفل شده است.
در قسمت Allow Calls From میتوانید مشخص کنید زمانی که حالت مزاحم نشوید روشن است چه کسانی میتوانند با شما تماس بگیرند. در این قسمت میتوانید تنها کاربرانی که در فهرست Favorites قرار دارند را انتخاب کنید، یا اینکه به همه یا هیچکس اجازه ارتباط ندهید. علاوه بر این میتوانید به گروههای مخصوصی که در آیکلاود ایجاد کردهاید هم اجازه برقراری تماس بدهید.
قسمت آخر Repeated Calls است. با فعال کردن این گزینه اگر کسی ظرف مدت ۳ دقیقه ۲ بار با شما تماس گرفت، تماس دوم او بدون صدا نخواهد بود. همچنین اگر در برنامه ساعت آیفون، زنگ ساعت گذاشته باشید حتی اگر حالت مزاحم نشوید را فعال کنید، زنگ ساعت سر موعد مشخص شده با صدا پخش میشود.
استفاده از حالت عدم مزاحمت در گوشی آیفون هنگام رانندگی
از iOS 11 به بعد آیفون به طور خودکار زمانی که در حال رانندگی باشید نوتیفیکشنها را بدون صدا به اطلاع شما میرساند. این موضوع پس از اینکه خودرو متوقف شود با یک پیام متنی به اطلاع شما میرسد. اما اگر این ویژگی در آیفون شما به طور خودکار فعال نیست میتوانید با دنبال کردن مراحل زیر آن را فعال کنید.
در قسمت Do Not Disturb و زیر Repeated Calls قسمتی تحت عنوان Do Not Disturb While Driving وجود دارد. اگر این گزینه بر روی Automatically باشد، آیفون به محض اینکه به بلوتوث خودروی شما وصل شود یا زمانی که احساس کند در حال حرکت هستید حالت مزاحم نشوید را فعال میکند. اگر گزینه When Connected to Car Bluetooth را انتخاب کنید حالت مزاحم نشوید تنها زمانی که گوشی به بلوتوث خودرو متصل شود فعال خواهد شد.
اگر Manually را انتخاب کنید این حالت تنها به صورت دستی و با مراجعه به تنظیمات این حالت در Control Center فعال میشود. اما گزینه مربوط به فعال کردن آن در کنترل سنتر به صورت پیشفرض وجود ندارد. برای افزودن این گزینه ابتدا به Settings > Control Center بروید و Customize Controls را انتخاب کنید. اکنون فقط کافی است آیکون + کنار Do Not Disturb While Driving را لمس کنید تا این گزینه به کنترل سنتر افزوده شود. گزینه آخر Activate with Carplay است. اگر خودروی شما از اپل کارپلی پشتیبانی میکند با فعال کردن این گزینه حالت مزاحم نشوید به صورت خودکار زمانی که به کارپلی متصل شود فعال خواهد شد.
هنگامی که حالت مزاحم نشوید هنگام رانندگی فعال باشد اگر شخصی به شما پیامک ارسال کند به صورت خودکار یک پیام به او ارسال میشود که در آن نوشته شده شما در حال رانندگی هستید. در صفحه Do Not Disturb و زیر بخش Do Not Disturb While Driving و قسمت Auto Reply میتوانید پیامی که میخواهید در این شرایط به طرف مقابل ارسال شود را شخصیسازی کنید. علاوه بر این در بخش Auto Reply To نیز میتوانید مشخص کنید این پیام برای همه یا مخاطبین مشخصی ارسال شود.
سایر موارد مثل هشدارهای اورژانسی، تایمرها و هشدارها همچنان به شکل نوتیفیکشن به اطلاع شما خواهند رسید. افزون بر این هنگام رانندگی، تماسهای تلفنی از همان قواعدی که برای حالت مزاحم نشوید عادی مشخص کردهاید پیروی خواهند کرد. اما اگر آیفون به سیستم صوتی و تصویری خودرو وصل شده باشد تماسها را به صورت عادی دریافت خواهید کرد و میتوانید با استفاده از کنترلهای سیستم مالتیمدیا خودرو به آنها پاسخ دهید.
مهمترین کاربرد حالت مزاحم نشوید در اندروید و آیفون دور نگه داشتن ما از نوتیفیکشنها و پیامهای بیشمار است که در نتیجه آن میتوانیم تجربه بهتری از کار با گوشی داشته باشیم. به همین دلیل است که توصیه میکنیم در صورت امکان از این ویژگی استفاده کنید.